لوگو2
گروه خبري : عمومی
تاريخ انتشار : 1399/03/31 - 09:18
كد :18

انواع سرعت گیر ترافیکی

سرعتگیر ها گروهی از تجهیزات ترافیکی هستند که نصب و استفاده از آن ها در جاده ها، خیابان ها، معابر و پارکینگ ها ضروری است. هدف از نصب سرعتگیر در معابر و خیابان ها محدود کردن سرعت وسایل نقلیه است اساس کار سرعت گیرهای ترافیکی ، ایجاد ذهنیت وجود یک مانع آسیب رساننده به خودرو در مسیر و به طبع آن کاهش سرعت خوردو از طرف راننده می باشد .

طبق قوانین راهنمایی و رانندگی نصب سرعت گیر در معابری مجاز خواهد بود که حداکثر سرعت 15 کیلومتر بر ساعت باشد. در صورت اینکه سرعت از این مقدار بیشتر باشد اتفاقات ناگوار و خطرناک رخ خواهد داد .از این رو در چنین مناطقی علاوه بر نصب تابلوهای هشدار دهنده، از موانع سرعتگیر استفاده میشود. این موانع به صورت مستقیم از سرعت خودرو میکاهند. دست اندازها و یا سرعت گیرها  در سراسر دنیا استفاده می‌شوند و اکثراً برای ایجاد سرعتی پایین، یعنی حدود ۴۰ کیلومتر بر ساعت یا کم‌تر ایجاد می‌شوند.

انواع سرعت گیر ترافیکی

سرعت گیرهای ترافیکی

اگر چه وجود سرعت گیرها به شدت مفید و ضروری می باشد ، اما استفاده از آن‌ها گاهی بحث‌برانگیز است ، چرا که می‌توانند باعث افزایش صدای ترافیک شوند ، باعث صدمه به وسایل نقلیه شوند یا منجر به کند شدن سرعت خودروهای امدادی شوند. این تجهیزات ترافیکی انواع مختلفی دارند که در انتخاب نوع سرعت گیر علاوه بر توجه به سرعت مجاز، توجه به نوع سرعت گیر بسیار حائز اهمیت است. انواع سرعت گیر یا دست انداز در سه دسته speed bump، speed cushion و speed table طبقه بندی می شوند. speed bump دست اندازهای مخصوصی هستند که بصورت نواری در عرض جاده نصب می گردند و در ایران بیشتر از آسفالت برای ساخت این مدل استفاده می شود. speed cushion دست اندازهایی هستند که بصورت چند صفحه عریض در عرض جاده نصب می شوند. speed table دست اندازهایی هستند که به حالت صفحه ای عریض و یکپارچه در وسط جاده نصب می شوند.

سرعت گیر ترافیکی

سرعت گیر ترافیکی نوعی از تجهیزات کنترل ترافیک می باشد که برای کاهش جریان عبور اتومبیل ها ، مورد استفاده قرار می گیرد . عوامل کنترل سرعت به طور کلی به دو نوع سرعتگیر و سرعت کاه تقسیم بندی می شوند . استفاده درست و به جا از این سرعت کاه و سرعت گیر می تواند کنترل ترافیک جاده ای را بهبود ببخشد . متاسفانه گاها در کشور ما این نکته رعایت نمی شود .

سرعت کاه ها ( Speed Hump ) 

ارتفاع سرعت کاه همانند سرعت گیر از ۱۰ سانت تجاوز نمیکند با این تفاوت که از طول بالاتری برخوردارند این نوع تجهیزات کنترل سرعت با شیب ملایم جهت سرعت های بالاتر حداکثر تا ۳۰ کیلومتر در ساعت جهت نصب در مناطق مسکونی و شلوغ و پرتردد استفاده می شوند.


جنس سرعت گیر از چیست

هر کدام از این سرعت گیرها و دست اندازها از مواد مختلفی نظیر آسفالت، بتن، پلاستیک، کائوچو و یا فلز ساخته می شوند ولی بدلیل دوام، استحکام بالا و افزایش پایداری از آسفالت و بتن استفاده می شود. سرعت گیر آسفالتی و بتنی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است اما شکل دهی و درآوردن ابعاد مناسب توسط آسفالت و بتن برای سرعت گیر کمی دشوار است.

سرعت گیر یک طرفه امنیتی

در بعضی از معبرها ، سرعت گیر به صورت یک طرفه است . یعنی فقط در یک طرف خیابان مورد استفاده قرار خواهد گرفت .از سرعت گیر یک طرفه میتوان در اماکن امنیتی، پارکینگ ها، فرودگاه ها و مناطقی دیگر برای منع ورود خودروها استفاده کرد. در صورتی که خودرو خلاف جهت مشخص شده حرکت کند، با دندانه های تیز موجود بر سطح سرعت گیر برخورد میکند. این تیغه ها لاستیک را میشکافد و در نتیجه باد چرخها را خالی میکند. در این شرایط خودرو چاره ای جز توقف نخواهد داشت. در حالی که حرکت در جهت معین مشکلی برای خودرو ایجاد نمی کند. نوع تیغه  های مورد استفاده در سرعت گیر یک طرفه بسته به محیط متغیر خواهد بود. استفاده از این سرعتگیر ها باید طبق اصول و در مکان هایی که اجازه استفاده از این سرعت گیر ها صادر شده است استفاده شود .

انواع سرعت گیر

سرعت گیر لاستیکی

اگرچه سرعت گیرهای بتنی و آسفالتی ارزان تر هستند، اما سرعت گیر لاستیکی سازگاری بیشتری با لاستیک خودروها دارد. از طرفی در برخوردهای شدید خودرو با سرعت گیر لاستیکی به دلیل انعطاف بالای این سرعت گیر، آسیب کمتری به خودرو وارد می شود. سرعت گیر لاستیکی با وزن 8 کیلو گرم به راحتی قابل حمل است . مناطق گرمسیری  باعث می شوند سطح خیابان تا درجه بسیار بالایی گرم شود و این مساله سبب می شود آسفالت ترک بخورد . در این مناطق سرعت گیر لاستیکی به خوبی تا وزن 50 تن را تحمل می کند.

سرعت گیر لاستیکی

سرعت گیر پلاستیکی

جنس سرعت گیر پلاستیکی از پلی اتیلن سخت می باشد و دارای مقاومت مناسبی در برابر فشار می باشد . سرعت گیر پلاستیکی به صورت تکه های مستقل پازل ساخته می شود و در هنگام نصب در کنار یکدیگر چیده می شوند. به این ترتیب در هنگام تخریب و یا شکستگی یک جزء، آن بخش به سرعت قابل تعویض خواهد بود. در نتیجه دیگر نیازی به تعویض کل اجزای این محصول نخواهد بود و در هزینه تعمیر به مقدار زیادی صرفه جویی خواهد شد.

سرعت گیر پلاستیکی

سرعت گیر آسفالتی

 سرعت گیر آسفالتی و بتنی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است اما شکل دهی و درآوردن ابعاد مناسب توسط آسفالت و بتن برای سرعت گیر کمی دشوار است.

سرعت گیر آسفالتی

مزایای استفاده از سرعت گیر
  • کاهش احتمالات خطر تصادفات در اماکن عمومی و پر تردد
  • جلوگیری از خواب آلودگی رانندگان و بالا بردن توجه آن ها به رانندگی
  • کنترل مثبت ترافیک های شهری 
  • و ...    
معایب استفاده از سرعت گیر ترافیکی
  • کاهش موثر سرعت عبور و مرور در محل سرعت گیر
  • استفاده از شریان های فرعی به جای استفاده از خیابان ها به دلیل سختی در عبور و مرور در خیابان های دارای سرعت گیر و تراکم ترافیک در کوچه های فرعی 
  • آسیب رساندن به اتومبیل ها در صورت عدم دید مناسب سرعت گیر

قیمت سرعت گیر

آسیا ترافیک تولید کننده و عرضه کننده انواع سرعت گیر ترافیکی و تجهیزات ترافیکی می باشد . سرعت گیر ها نقش بسزایی در کنترل ترافیک شهری دارند و تلفات جاده ای و صدمات جانی و مالی را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد . سرعتگیرهای پلاستیکی با وجود عاج هایی در سطح از سُر خوردن وسایل نقلیه جلوگیری می کند. اما تحقیقات دانشمندان نشان میدهد با توجه به جنس چرخ های وسایل نقلیه اگر در مواد تشکیل دهنده ی آسفالت از مواد لاستیکی استفاده شود حرکت وسایل نقلیه روی سطح جاده آسانترخواهد شد و از طرفی هنگام ترمز کردن به همان نسبت وسیله ی نقلیه سریعتر متوقف خواهد شد. برای استعلام قیمت سرعت گیر با آسیا ترافیک تماس بگیرید .