تاريخ انتشار : 131/05/20 - 12:21
كد :89
کاربرد سرعت گیر ترافیکی و ضرورت استفاده از آن
سرعت گیر ترافیکی که به نام دست انداز نیز شناخته می شود، یکی از انواع تجهیزات ایمنی خیابان ها و جاده ها است که با هدف کاهش سرعت وسایل نقلیه و تامین امنیت عابرین پیاده مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول در مکان هایی مانند اطراف مدارس، مکان های تفریحی، مکان های تجاری، مناطق مسکونی و در مجاورت خیابانهای پرترددنصب شده و مانع از بروز تصادفات و مشکلات ایمنی در منطقه مورد نظر خواهد شد.
این روزها در نتیجه ی ازدیاد جمعیت و افزایش تعداد وسایل نقلیه، شاهد بروز مشکلات بسیاری در حوزه ی حمل و نقل شهری و جاده ای هستیم. لذا برای برطرف کردن این مشکلات لازم است از تجهیزات ترافیکی در مسیرهای عبوری وسایل نقلیه استفاده شود تا ایمنی محیط تامین گردد. یکی از مهم ترین این تجهیزات، سرعت گیر ترافیکی است که امروزه به صورت گسترده ای در معابر درون شهری و برون شهری نصب می شود. سرعت گیر ترافیکی به مانعی منحنی می گویند که دارای ارتفاع حداکثری 5 سانتی متر و طول حداکثری 30 سانتی متر است که در امتداد عرض خیابان نصب می شود و موجب توقف و یا کاهش سرعت خودروها می شود. این تجهیز ترافیکی برای اماکنی می باشد که حداکثر سرعت وسیله نقلیه از 15 کیلومتر بر ساعت تجاوز نمی کند. در شرایط کنونی امروزی با وجود ماشین های پرسرعت در سطح شهر و همزمان حضور کودکان و عابران پیاده، استفاده از سرعت گیر به امری مهم و ضروری تبدیل شده است.
تاریخچه سرعت گیر ترافیکی
سرعت گیر ترافیکی از جمله تجهیزات ایمنی است که استفاده از آن قدمتی طولانی دارد. این محصول تاثیر قابل توجهی در کاهش سرعت اتومبیل ها داشته و این امر سبب می شود تا از بسیاری تصادفات و صدمات ناشی از آن جلوگیری شود. در سال 1906 برای اولین بار در نیوجرسی آمریکا، خط کشی عابر پیاده را کمی بالاتر از سطح زمین ساختند تا موجب کاهش سرعت وسایل نقلیه شود. بعدها در سال 1927 آرتور هالی کامپتون که یک فیزیکدان بود موفق به طراحی یک نمونه ساده برای سرعت گیر شد و سرانجام در سال 1935 این طرح ساده به سرعت گیرهایی که به نمونه های امروزی شباهت دارد، تغییر پیدا کرد. و در سال 1970 اولین سرعت گیر در راههای کشور هلند نصب شد.
انواع سرعت گیر ترافیکی
سرعت بیش از حد وسایل نقلیه و بی احتیاطی رانندگان موجب شده تا امروزه سرعت گیر ترافیکی با استفاده از جنس ها و ابعاد مختلف تولید شده و روانه بازار شود. سرعت گیرها یکی از ابزارهای کنترل سرعت در سرتاسر دنیا هستند که در کشور ما نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات ترافیکی انواع مختلفی دارند که در انتخاب نوع سرعتگیر علاوه بر توجه به سرعت مجاز، توجه به نوع سرعت گیر بسیار حائز اهمیت است. تولید کننده اصولا از دو متریال پلاستیک و لاستیک برای تولید سرعت گیر استفاده می کنند. استفاده از لاستیک در تولید سرعت گیر ترافیکی از مزیت بیشتری برخوردار است. چرا که برخورد لاستیک ماشین با این نوع سرعت گیر درگیری کمتری ایجاد می کند. استفاده از سرعت گیر ترافیکی لاستیکی ضربه پذیری و انعطاف پذیری بیشتری دارد.
نصب سرعت گیر در معابر شهری و جاده ای
برای نصب سرعت گیر در معابر شهری و جاده ای، ضروری است که حتما کارشناس مربوطه از منطقه ی مورد نظر بازدید کرده و نسبت به تکمیل تعدادی فرم مربوط به شهرداری ها اقدام کند. یکی از موضوعاتی که باید در نصب سرعت گیر ترافیکی مدنظر قرار گیرد، ویژگی های عملکردی معبر مورد نظر می باشد. از مهمترین عواملی که باید در این خصوص مد نظر قرار گیرند عبارتند از:
- جنس مصالح مورد استفاده در سرعت گیر
- نوع عملکرد معبر
- عرض و شیب معبر