- صفحه اصلی
- محصولات
- سرعت گیر ترافیکی
- سرعت گیر پلاستیکی جاده
سرعت گیر پلاستیکی جاده
در جاده های شهری و بین شهری جهت کاهش سرعت غیر مجاز خودروها از انواع سرعت گیر استفاده می شود. سرعت گیر پلاستیکی از جمله موانعی است که با قرارگیری در عرض جاده، سبب می شود تا رانندگان سرعت خود را کم کرده و بدین طریق ایمنی را در مسیر برقرار می کند. سرعت گیر پلاستیکی از مواد پلیمری مرغوب و با کیفیت تولید شده و وزن کمی دارد و به صورت از پیش ساخته به کمک چند پیچ و رولپلاک به زمین متصل می گردد. از سرعت گیر ها بیشتر در خیابان های داخل شهر وراه و جاده های بین شهری استفاده می گردد. ولی در اتوبان ها از سرعت گیر ها مطلقا استفاده نمی گردد، چرا که کاهش سرعت و ایت کامل باعث تصادف و اختلال در رانندگی دیگر رانندگان می شود. در خیابان راه و شاه راه های اصلی داخل شهر جهت بهبود ایمنی مسیرهای عبور و مرور از سرعت گیر های پلاستیکی به منظور کاهش سرعت وسایل نقلیه استفاده می شود. در واقع استفاده از سرعت گیر به بهبود روند کنترل ترافیک و کاهش حوادث رانندگی، کمک شایانی کرده است.
انواع سرعت گیر
سرعتگیرها بر اساس چندین فاکتور از جمله : جنس سرعتگیر، ویژگی های ظاهری سرعتگیر و نوع عملکرد سرعتگیر در گروه های مختلفی تقسیم بندی می شوند. انتخاب نوع سرعتگیر بر اساس این فاکتور ها به محل استفاده و میزان اهمیت سرعتگیر در آن محل نیز مربوط می شود.
جنس سرعتگیر
ماده اولیه سرعتگیر ها اغلب یا از جنس پلاستیک های فشرده که اصطلاحا به آنها پلی اتیلن می گویند است، و یا با آسفالت ساخته می شوند. نوع سرعتگیر پلاستیکی سالها پس از سرعتگیر های آسفالتی به بازار آمد. قابل ذکر است که سرعتگیر های پلاستیکی برای رفع ایرادات سرعتگیر های آسفالتی ساخته شد. در واقع سرعت گیر های آسفالتی پس از مدتی استفاده نشست کرده و یا تخریب می شوند، همچنین به دلیل همرنگ بودن با کف جاده، باید برای تشخیص و دید مناسب از رنگ های ترافیکی استفاده کرد. این رنگ ها پس از مدتی از بین رفته و سرعتگیر به رنگ اصلی خود باز خواهد گشت. سرعتگیر های پلاستیکی با توجه به خود رنگ بودن و خاصیت ضد ضربه گی، در برابر عوامل متعددی به نسبت سرعتگیر های آسفالتی از دوام بالایی برخوردار هستند.
عملکرد سرعتگیر
به طور کلی هر مانعی که برای کاهش سرعت خودروها و وسایل نقلیه سنگین در جاده ها و سایر معابر نصب میشود، را سرعت گیر مینامند. شدت کاهش سرعت بر حسب میزان کنترل ترافیک و محل استفاده از سرعتگیر دارد. به طور مثال نزدیک دوربرگردان سرکت خودرو باید به شدت کاسته شود تا با خودرویی که در حال دور زدن است اصابت نکند. در این مکان ها که احتیاج کاهش شدید سرعت است، ارتفاع سرعتگیر ها بیشتر است. ولی در برخی دیگر از معابر، کافی است سرعت کاهش یابد تا در ادامه راه با مشکلات ترافیکی و حوادث روبرو نشد. ااین نوع از سرعت گیر، سرعت کاه نامیده می شود. سرعت کاه ها پهنای بیشتری نسبت به سرعت گیر دارند. در واقع موانعی که عرض آن ها کمتر از 1.8 متر باشد، سرعت گیر و موانع عریض تر را سرعت کاه مینامند.
قیمت سرعت گیر
در تعیین قیمت سرعت گیر عوامل مختلفی موثر هستند. از جمله این عوامل می توان به نوع جنس، کیفیت مواد سازنده، اندازه و تعداد سفارش مشتری اشاره کرد. سرعت گیرها به طور کلی به انواع پلاستیکی، لاستیکی و آسفالتی تقسیم می شوند که هر کدام در اندازه های مختلف تولید می گردند. اینکه کدام سرعت گیر مناسب تر است، به محل نصب آن بستگی خواهد داشت.
سرعت گیر ترافیکی آسفالتی به نسبت سرعت گیر لاستیکی و پلاستیکی قیمت کمتری دارد. با این حل مقاومت سرعت گیر لاستیکی بالاتر بوده و راحت تر در محل مورد نظر نصب می گردد. از سرعت گیرهای لاستیکی و پلاستیکی هم در جاده های داخل و هم خارج شهر استفاده می شود. اما ما پیشنهاد می کنیم برای مسیرهای که تردد خودروهای سنگین در آن ها بیشتر است استفاده از سرعتگیر پلاستیکی بهتر است.
نحوه ی نصب سرعت گیر
طبق قوانین راهنمایی و رانندگی نصب سرعت گیر در معابری مجاز خواهد بود که تجاوز سرعت از حداکثر 15 کیلومتر بر ساعت منجر به حوادث ناگوار و خسارت شود. در صورتی که سرعتگیر از جنس آسفالت باشد با استفاده از دستگاه های آسفالت کاری تعبیه و پس از آن با رنگ ترافیکی رنگ کاری می گردد. در صورتی که سرعتگیر پلاستیکی باشد، به وسیله متعلقات مخصوص به خود به کف معابر پیچ و مهره می گردد.
تولید کننده سرعت گیر
تولید کننده سرعت گیر از دو نوع ماده پلاستیک و لاستیک در تولید اسن محصول استفاده می کند که هر کدام مزایای خاص خود را دارند. در کارخانه تولید سرعت گیر ترافیکی، مواد اولیه در دستگاه های تزریق کننده ذوب و بعد در قالب به سایز استاندارد ساخته می شود. این نوع روش در ساخت سرعت گیرها، مقاومت و ضربه پذیری آن ها را به حد چمگیری افزایش خواهد داد. قرار دادن شبرنگ بر روی سرعت گیرهای ترافیکی امری بسیار رایج می باشد. چرا که این شبرنگ ها سبب افزایش دید رانندگان شده و مانع از وقوع بسیاری از تصادفات می شوند.