لوگو2

سرعت گیر ترافیکی یا دست انداز

تجهیزات ترافیکی مهم ترین ابزارهایی هستند که در حوزه حمل و نقل شهری و جاده ای به کار گرفته می شوند. سرعت گیر ترافیکی یا دست انداز نوعی از تجهیزات ترافیکی است که جهت بهبود ایمنی مسیرهای عبور و مرور به منظور کاهش سرعت وسایل نقلیه در جاده های درون شهری و برون شهری مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا سرعت گیر ترافیکی بسته به نوع و عوامل دیگری، سرعت خودرو را 4 تا 16 کیلومتر کاهش می دهد. پس اگر خودرویی دارای سرعت بالایی باشد هنگام عبور از سرعت گیر، به سرنشینانش شوک و آسیب گاها بزرگی وارد خواهد شد، لذا توجه به این نکته حائز اهمیت می باشد.

ساختار سرعت گیر ترافیکی

سرعت گیر ترافیکی مانعی برای سرعت غیر مجاز وسایل نقلیه می باشد که در مناطق مختلف شهری و جاده ای نصب می گردد. سرعت گیر ترافیکی از لحاظ ساختار انواع متفاوتی دارد. در برخی از معابر شهری، سرعت گیرها به صورت سازه های بتنی یا آسفالتی طراحی شده اند که با استفاده از نشان های شب نما، محدوده آن ها مشخص شده است. برخی دیگر از سرعت گیرها و دست انداز ها از جنس پلاستیک های بسیار مقاوم و ماندگاری هستند که با رنگ های شب نما و هشدار دهنده خود، رانندگان را در خصوص حضور مانع مطلع می کنند. اکثر سرعت گیرهای ترافیکی که در سطح شهر استفاده می شوند، از نوع لاستیکی یا پلاستیکی هستند.

 

سرعت گیر ترافیکی پلاستیکی

همانطور که در مطالب بالا بیان شده، سرعت گیر ترافیکی با متریال های مختلف همچون پلاستیک تولید می شود. سرعت گیرها یا دست اندازهای پلاستیکی از جنس مواد بسیار مقاومی ساخته شده اند که می توانند شرایط جوی مختلف و همچنین عبور دائمی ماشین های سنگین را تاب بیاورند. پلاستیک ها در برابر بارش باران و برف، تابش مستقیم نور خورشید و همچنین یخ زدگی معابر مقاوم هستند و این پدیده های جوی تاثیر مخربی را بر روی آن ها ایجاد نمی کند. از سویی دیگر، لاستیک ها و پلاستیک های استفاده شده در این دسته از سرعت گیرها در برابر عبور دائم ماشین هایی با وزن های مختلف، مقاوم می باشند.

سرعت گیر ترافیکی لاستیکی

جنس بدنه سرعت گیر ترافیکی لاستیکی؛ از لاستیک منعطف می باشد. مجموعه آسیا ترافیک انواع سرعت گیرهای لاستیکی را با بهترین کیفیت ارائه می دهد. سرعت گیرهای لاستیکی برخلاف دیگر انواع سرعت گیرها سازگاری بهتری با تایر خودروها دارند. جنس لاستیکی و انعطاف‌¬پذیر سرعت گیر لاستیکی این مزیت را دارد که در زمان برخورد شدید خودرو با این مانع¬ ترافیکی آسیب کمتری متوجه خودرو باشد. در شرایط آب‌وهوایی بسیار گرم ممکن است آسفالت ترک بخورد؛ امّا سرعت گیر لاستیکی به¬‌ دلیل وزن بسیار سبک و انعطافی که دارد می¬تواند تا ۵۰ تن بار را تحمل کند.  


محل نصب سرعت گیر ترافیکی

به طور کلی در هرجایی که نیاز به کاهش سرعت وسایل نقلیه وجود داشته باشد، از سرعت گیر ترافیکی استفاده می شود. این وسیله به منظور کاهش سرعت وسایل نقلیه در محیط های خطرناک، پیشگیری از ایجاد تصادفات رانندگی و به منظور ایجاد ایمنی تردد عابرین پیاده مورد استفاده قرار خواهد گرفت. از جمله مکان هایی که از سرعت گیر استفاده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مسیر هایی که حداکثر سرعت مجاز در آن 50 کیلومتر در ساعت می باشد.
در کنار مدرسه‌ها و سایر مکان‌های حساس
در خیابان های اصلی و در نزدیکی چهار راه و تقاطع های پر تردد
در معابر دارای شیب زیاد
دو طرف گذرگاه مراکز پزشکی
در محدوده پارکینگ های عمومی و خصوصی